CVLG Acupunctuur, Tuina-Massage, Homeopathie
  HomeBehandelwijzenKinderspreekuurPersTarievenContact
   
 
 

Kinderspreekuur

 

In 'Centrum voor Lichaam en Geest' houdt Alice van Rooijen-Robinson kinderspreekuur. Bijna veertien jaar heeft zij als consultatiebureau-arts gewerkt in Haarlem en omgeving.

U kunt terecht voor vaccinaties, voorlichting op het gebied van voeding, spel en ontwikkeling, veiligheid etcetera. Er wordt veel tijd en aandacht gegeven aan uw kind: vanuit een brede filosofie, een geintegreerde oosters-westerse visie, wordt een behandeling voorgesteld, die volledig afgestemd is op uw kind. Deze kan bestaan uit acupunctuur, tuina-massage, homeopathie, kruiden en voedingsadviezen.

Een groot aantal klachten bij kinderen is het gevolg van een verstoorde energie: bijvoorbeeld allergieen (ook voedingsintolerantie), luchtweginfecties, cara, eczeem, buikpijn, obstipatie. Ook klachten zoals hyperaktiviteit, slaapproblemen, bedplassen en onrust zijn goed te behandelen.

Met acupunctuur wordt ingegrepen op energetisch niveau in tegenstelling tot de westerse geneeskunde die m.n. fysiek behandelt. Door op een hoger (dus energetisch) niveau te behandelen, kunnen lichamelijke problemen voorkomen en genezen worden. Acupunctuur heeft geen bijwerkingen en aangezien de energie bij kinderen krachtig stroomt, heeft deze bij hen snel effekt. Dit geldt ook voor tuina-massage.

De behandeling bij kinderen wordt in het algemeen goed verdragen, de uiterst dunne naaldjes worden er meestal kort na het inbrengen weer uitgehaald. Stimulatie van de acupunctuur punten is ook mogelijk met infrarode straling en ultrasone trillingen. Er is snel en langdurig tot blijvend effekt. Acupunctuur wordt grotendeels vergoed door de (ziektekosten)verzekeraar.(C) 2011 Alice van Rooijen-Robinson - Alle rechten voorbehouden
 
 
  (C) 2011 Alice van Rooijen-Robinson - Site by ASHWINDIGITAL
Alle rechten voorbehouden.